اطلاعات عمومی, لوازم آرایشی و بهداشتی

مواد تولید کننده لوازم آرایشی

لوازم آرایشی لب

خانم ها ولوازم آرایشی مواد تولید کننده لوازم آرایشی

مواد تولید کننده لوازم آرایشی هر خانمی از زیباتر شدن لذت می‌برد و دوست دارد همیشه بهترین ظاهر را داشته باشد. اما به چه قیمتی؟ حاضر هستید از هر گونه لوازم آرایشی استفاده کنید؟ اگر مراقب انتخاب لوازم آرایش نباشید و از خود محافظت نکنید، به جای اینکه باعث زیباتر شدن و بهتر شدن وضعیت ظاهری خود شده باشید، به بدن خود آسیب می‌زنید. شاید استفاده از هر وسیله آرایشی بتواند در کوتاه‌مدت ظاهری زیباتر به شما بدهد، ولی اگر مواد مضر در لوازم آرایش شما وجود داشته باشد، زیبایی شما بلندمدت نخواهد بود و بیشتر مضرات لوازم آرایش نسیب شما خواهد شد.

توجه به مواد استفاده شده در محصولات

توجه به مواد استفاده شده در محصولات مختلف پوست و مو بسیار مهم است، حداقل در این صورت می‌توانید از مضرات لوازم آرایش که ممکن است شما را به مخاطره بیندازد، جلوگیری کنید. مطالعاتی که محققان آمریکایی انجام داده‌اند، نشان می‌دهد که حدود ۸۲ هزار ماده مختلف در محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک هشتم این ترکیبات حاوی حشره‌کش‌ها، مواد شیمیایی صنعتی، اختلال دهنده هورمونی، سموم مؤثر بر دستگاه تولید مثل، مواد سرطان‌زا، پلاستیسایزرها (برای صافی پوست به کار می‌روند)، رقیق‌کننده‌ها و سورفاکتانت یا مواد فعال سطحی هستند. برخی از این مواد با سرطان، تولد نوزاد ناقص و نازایی در ارتباط هستند. این ۱۴ ماده سمی که دلیل بخش عمده مضرات لوازم آرایش هستند، در ۸۰ درصد محصولات کشور کانادا یافت شده است.

مضرات لوازم آرایش

این ماده شیمیایی به عنوان ماده‌ای که سیستم غدد درون‌ریز را مختل می‌کند، شناخته شده است. این ماده معمولاً در رایحه‌های مصنوعی، مواد براق‌کننده و انواع لوازم آرایشی دیگر یافت می‌شود. عوامل خطرناک مرتبط با فتالات عبارت‌اند از بلوغ زودرس دختران، سرطان پستان در زنان مسن و تضعیف استروژن در سیستم‌های کشت سلولی.

پارابن چیست

احتمالاً با این ماده آشنا هستید، به ویژه اگر از طرفداران محصولات طبیعی باشید و به دوری از مضرات لوازم آرایش اهمیت بدهید. این ماده شیمیایی معمولاً در پماد، لوسیون، کرم و دئودورانت یافت می‌شود. پارابن به راحتی توسط پوست جذب می‌شوند و با تومور پستانی مرتبط است.

 اتیلن -اکسید

در صنعت پزشکی، این ماده را برای استریل کردن تجهیزات جراحی استفاده می‌کنند. در صنعت تولید محصولات مراقبت شخصی، از اتیلن اکسید در محصولات شوینده بدن و شامپو به عنوان یک عامل کف کننده استفاده می‌شود. این ترکیب به عنوان ماده سرطان‌زا شناخته شده و با سرطان پستان مرتبط است.

بوتیلیتد هیدروکسی نازول BHA و بوتیلیتد روزتیولین BHT

این مواد در لوازم آرایش و مرطوب کننده‌ها به عنوان نگهدارنده استفاده می‌شود. احتمال می‌رود که این مواد می‌توانند باعث اختلال در سیستم غدد درون‌ریز و احتمالاً بروز سرطان شود. با این حال، اخیراً اثبات شده است که برای ماهی و دیگر انواع حیوانات مضر هستند.

رنگ دهنده‌های قطران زغال سنگ مواد تولید کننده لوازم آرایشی

این ماده گاهی به عنوان CI یا ماده رنگ‌زای اسید قرمز و پارا فنیلین دی آمین نیز ذکر شده است. این ماده در لوازم آرایشی استفاده می‌گردد و می‌تواند توسط فلزات سنگین باعث مسمومیت مغز شود. نام‌های دیگر این ماده سمی عبارت‌اند از شماره ۱، آبی ۱، ایندیگو کرمین و FD&C Blue.

اتانول آمین‌‌ها DEA/MEA/TEA

ترکیبات مربوط به DEA به عنوان ماده سرطان‌زا شناخته می‌شوند. این مواد معمولاً در شامپو، مرطوب‌کننده و دیگر محصولات کف کننده استفاده می‌شود. این ماده گاهی به فرمی واکنش نشان می‌دهد که نیتروزامین نامیده می‌شوند، این ترکیبات سرطان‌زا هستند.

دی بوتیل فتالات

این ماده پلاستیسایزر است که معمولاً در محصولات ناخن استفاده می‌شود. اعتقاد بر این است که این ماده با اختلال در سیستم غدد درون‌ریز و آسیب سیستم تولید مثل مرتبط است.

فرمالدهید

برخی از نگهدارنده‌های درون لوازم آرایشی به آهستگی فرمالدهید آزاد می‌کنند که با سرطان مرتبط است. آنچه لازم است در مورد استفاده از این ماده بر روی برچسب‌های محصولات آرایشی به دنبالش بگردید، تحت عنوان این نام‌ها خواهند بود: دی ام دی ام هیدانتوین، ایمیدازولیدینیل اوره، کوارترنیوم ۱۵ و متانامین.

مواد معطر

این مواد همچنین به عنوان رایحه و عطر هم شناخته شده که در انواع لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. حتی محصولاتی که به نام بی‌بو برچسب خورده‌اند هم ممکن است حاوی این ماده باشند. مواد معطر باعث افزایش آلرژی و آسم می‌شوند و با مشکلات عصبی و سرطان مرتبط هستند.

مواد نفتی

این مواد اغلب در بالم لب، مرطوب‌کننده و رژلب استفاده می‌شود. این ماده به علت آلودگی به هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای باعث بروز سرطان می‌شود.

مواد تولید کننده لوازم آرایشی سیلوکسان

هر آنچه که با سیلوکسان یا متیکون تمام می‌شود، سمی است. این ماده در صنعت لوازم آرایشی به عنوان رطوبت دهنده، صاف و نرم‌کننده استفاده می‌شود. این مواد اختلال دهنده غدد درون‌ریز هستند و باعث آسیب به سیستم تولید مثل می‌شوند.

سدیم لورت سولفات

رژلب قرمز

این ماده در لوازم آرایشی که حباب ایجاد می‌کنند مانند شامپو، محصولات حباب کننده و پاک‌کننده یافت می‌شوند. این ماده معمولاً توسط ۱،۴-دی اکسان آلوده شده است، ماده‌ای که با سرطان ارتباط دارد. نام دیگر این ماده برای تماشای سدیم لوریل سولفات و دیگر ترکیباتی است که با لورت تمام می‌شود.

نکته:

فراموش نکنید مواد تولید کننده لوازم آرایشی  که برچسب محصولات خریداری شده را بخوانید! آیا دوست دارید طبیعی باشید یا می‌خواهید زندگی به سبک سالم‌تری را تجربه کنید؟ پس باید بیشتر از مواد تشکیل‌دهنده محصولاتی که مصرف می‌کنید و روی بدن خود قرار می‌دهید، آگاه باشید. هر زمان که قصد دارید لوازم آرایشی جدید بخرید، برای دورری از مضرات لوازم آرایش یا محصولات بهداشتی این لیست را همراه خود داشته باشید.

لوازم آرایشی چه آسیب هایی به پوست می زنند

لوازم آرایشی به بخشی جدانشدنی از زندگی خانم ها تبدیل شده است که شاید جدایی از آن برای برخی از خانم ها بسیار دشوار باشد . اما باید بدانید که استفاده مدام از لوازم آرایشی باعث صدمات جبران ناپذیری میشود که ثمره آن تنها پشیمانی است . در لوازم آرایشی موادی به کار برده شده است که سلامت مغز و کلیه ها را به خطر می اندازد . علاوه بر این آسیب های جدی مواد شیمیایی لوازم آرایشی موجب ایجاد انواع سرطان ها در بدن میشود

لوازم آرایشی دارای ترکیبات شیمیایی متعددی است و انواع این اقلام آرایشی ساخته شده از رنگ ها، اسانس ها، فیلترهای رنگی و…. است که باعث می شود پوست صورت تغییر رنگ دهد، همچنین در خوشبو تر کردن، براق شدن و یا مات شدن پوست صورت تأثیرگذار است.

دقت کنید

برخی از ترکیبات لوازم آرایشی، طبیعی و یا به صورت مصنوعی است که هر کدام در جایگاه خود مشکلات خاصی را برای پوست صورت ایجاد می کنند.افلاتوکسین ها مواد تولید شده توسط قارچ ها به شمار می روند که سمی و خطرناک هستند.

مطالعات انجام شد نشان می دهد 44 درصد زنان احساس می کنند بدون استفاده از موادآرایشی جذاب نیستند. اما مشکل فقط نداشتن اعتماد به نفس بدون مصرف موادآرایشی نیست. هرروزتعداد بیشتری از پزشکان، دانشمندان و مصرف کنندگان بیش از پیش نسبت به تاثیرات نامطلوب این مواد بر سلامت جسمی افراد ابراز نگرانی می کنند. تقریبا همه مواد آرایشی حاوی موادشیمیایی هستند که بسیاری از آنها بی نهایت برای سلامت خطرناکند.

لوازم آرایشی

در لوازم آرایشی انواع مختلفی از مواد شیمیایی وجود دارد که برای بدن مضر است

کادمیم:این ماده شیمیایی با ایجاد مشکلات استخوانی، از کار افتادگی کلیه و حتی سرطان مرتبط است. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، این ماده می تواند بی نهایت سمی باشد. اداره غذا و داروی آمریکا اعلام کرده است این ماده در کرم های دور چشم، پودر سایه چشم و کرم پودر وجوددارد.

تولوئن:

این ماده که معمولا در رنگ های مو و لوازم مخصوص آرایش ناخن وجود دارد به سیستم عصبی آسیب رسانده و عامل ایجاد اختلالات عصب شناختی مانند آلزایمر است.

بنزوفنون ها:

براساس مقاله منتشر شد این مواد شیمیایی می توانند به واکنش های آلرژیکی مثل خارش پوست و شوک آنافیلاکتیک منجر شوند. این مواد که برای محافظت در برابر اشعه فرابنفش خورشید به کار می روند در تافت های مو، براق کننده های لب، لاک ناخن و کرم های ضد آفتاب کودک وجود دارند.

پارابن ها:

انواع پارابن ها که مختل کننده عملکرد غدد درون ریز هستند، به منظور جلوگیری از رشد باکتری ها به مواد آرایشی اضافه می شوند. این مواد در عطرها و ادکلن ها، کرم ها و لوسیون ها، شامپوها و ژل های مو وجود دارند.

مواد تولید کننده لوازم آرایشی سرب:

سرب معمولا در مواد آرایشی از قبیل خط چشم، سایه چشم، کرم پودر و رژ لب وجود دارد. این ماده همچنین به رژگونه، رنگ مو و خط لب افزوده می شود. این ماده شیمیایی با مشکلاتی مانند ناباروری، اختلالات عصب شناختی و حتی سرطان مرتبط است. مطالعه آزمایشگاه اداره غذا و داروی آمریکا نشان می دهد این ماده در لوسیون ها و پودرهای بچه نیز وجود دارد.

تالک (طلق):

براساس مطالعه ای که در ژورنال پیشگیری از سرطان اروپا منتشرشد این ماده در پودرهای آرایشی مانند رژگونه و کرم پودر، سایه چشم و رژها یافت می شود. بسیاری از مطالعات، این ماده را با سرطان تخمدان مرتبط می دانند

با ترکیبات شیمیایی زیانبار در لوازم آرایشی آشنا شوید!

زنان به طور متوسط ۱۲ محصول آرایش و بهداشتی را در روز که حاوی ۱۶۸ ماده شیمیایی و مردان ۶ محصول را که شامل ۸۵ مادۀ شیمیایی است، استفاده می‌کنند. تمامی برندهای آرایشی و بهداشتی مطرح جهان از ماهیت محصولات و مواد اولیه شیمایی خود باخبر هستند ولی آن را با مواد اولیه کم‌خطرتر و ارگانیک که بالبطع گران‌تر هستند جایگزین نمی‌کنند.مواد تولید کننده لوازم آرایشی

شاید خیلی از مواقع که در سطح جامعه یا محافل علمی  با واژه ارگانیک برخورد می‌کنیم ذهنمان سریعاً به حوزه مواد غذایی ارگانیک معطوف شود. اما غافل از اینکه صنعت ارگانیک در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی هم ورود کرده است، بخشی که با توجه به نرخ بالای مصرف لوازم آرایش و بهداشتی در ایران می تواند نوید بخش یک صنعت نوپا، سودآور و اشتغال‌زا باشد.

در مورد مواد تولید کننده لوازم آرایشی بیشتر بدانید

امروزه در ساخت مواد آرایشی و بهداشتی، گسترۀ وسیعی از مواد شیمیایی و مصنوعی به کار می روند که برخی از آنها یا باعث ایجاد اختلالات هورمونی در افراد می شوند یا اختلالاتی را در پوست و بدن انسان ایجاد ‌می‌کنند که سرطان‌زا بودن بسیاری از آنها به اثبات رسیده است. بنابراین لازم است قبل از هرچیز این مواد را بشناسیم.

تولید ومصرف لوازم آرایشی وبهداشتی پس از محصولات غذایی ارگانیک از محبوبیت ویژه ای در بازارهای جهانی به خصوص در کشورهای اروپایی و آمریکایی برخوردار است. چرا که مصرف محصولات آرایشی ارگانیک و مواد غذایی ارگانیک تکمیل کننده هم در تامین‌ سلامت جسم و هم حفاظت از محیط زیست می باشد. توجه به ابعاد سلامت مواد آرایشی و بهداشتی و آگاهی از مضرات مواد شیمیایی مضر باعث رشد قابل توجه این صنعت شده است.

نکته مواد تولید کننده لوازم آرایشی :

لوازم آرایشی و بهداشتی نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره ما علی‌الخصوص برای بانوان ایفا می‌کند. به طوری که میلیون‌ها نفر از مصرف کنندگان هر روز از این محصولات استفاده می کنند. طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۰ در آمریکا انجام شد نتایج نشان داد که زنان به طور متوسط ۱۲ محصول آرایش و بهداشتی را در روز مصرف می کنند که حاوی ۱۶۸ ماده شیمیایی و مردان ۶ محصول را استفاده کرده که شامل ۸۵ مادۀ شیمیایی است.  به طوری که مراکز تحقیقاتی معتبر دنیا از جمله سازمان غذاو داروی آمریکا تاکنون بارها در مورد استفاده از مواد سمی در تولید محصولات آرایش و بهداشتی در برندهای مختلف هشدار داده است.

تمامی برندهای آرایشی و بهداشتی

مطرح جهان از ماهیت این محصولات و مواد اولیه آنها باخبر هستند ولی به دلیل داشتن حاشیه سود بیشتر تلاشی برای متوقف کردن مصرف آنها و جایگزین کردنشان با مواد اولیه کم‌خطرتر که بالبطع گران‌تر هستند نمی‌کنند. متاسفانه این شرکت‌ها هیچ اشاره ای به اثرات مخرب و خطرناک سموم موجود در محصولاتشان بر سلامت انسان و محیط زیست نمی‌نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید