انواع قطعات موبایل

راهنمای خرید هندزفری موبایل

هندز فری موبایل

راهنمای خرید انواع هندزفری موبایل

راهنمای خرید انواع هندزفری موبایل  درصورتی که شما نیز خیلی زود هندزفری‌ خود را عوض می‌کنید، بهتر است راهنمای خرید هندزفری موبایل را مطالعه کنید. باتوجه به قیمت‌های متفاوتی که در بازار است، لازم است قبل از خرید درباره‌ی نوع هندزفری که خریداری می‌کنید اطلاعاتی را کسب کنید. این مقاله در اینجا برای کمک به شما در خرید هندزفری با بررسی مشخصات آن در نظر گرفته شده است؛ بنابراین اگر می‌خواهید آنچه را که واقعاً به آن نیاز دارید پیدا کنید، دانستن ویژگی‎ها و درک مشخصات مهمترین چیز است. هندزفری‌ها جمع و جور و نسبتاً محجوب هستند همچنین می‌توانند در جیب یا کیف پول نگهداری شوند و نسبتاً ارزان یا گران‌قمیت باشند. هندزفری‌های موبایل برای رفت و آمد روزانه ایده آل هستند، اما استفاده از آن‌ها برای مدت زمان طولانی ایده خوبی نیست. ممکن است به گوش شما صدمه بزند. در ادامه با دو نوع هندزفری متداول آشنا می‌شویم و خصوصیات لازم برای خرید آن را بررسی می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

 انواع هندزفری :

هندزفری‌هایی که در قسمت‌های جانبی حفره‌های گوش قرار می‌گیرند. درمورد این نوع باید دقت داشته باشید در صورتی که برای حفره گوش شما بیش از حد بزرگ باشد یا فشار زیادی به گوش‌های شما وارد کند، این نوع می‌تواند باعث درد شود.

هندزفری‌هایی که داخل کانال‌های گوش قرار می‌گیرد. این نوع به دلیل نوک سیلیکونی که اطراف گوشی آن است در صورتی که مناسب شما نباشد می‌تواند ناراحت کننده باشد. البته اکثر افراد بیشتر این نوع را به دلیل طراحی کاهش‌دهنده‌ی سر و صدا ترجیح می‌دهند.

نکته قابل توجه دیگر این است که اگر هندزفری موبایل  شما صدای زیادی را در خارج از گوش شما ایجاد کند ممکن است مجبور شوید میزان صدای آن را کاهش دهید تا نویز را کاهش دهید. شما می‌توانید با اطمینان از اینکه گوش‌های شما با نوع هندزفری متناسب است، از این کار جلوگیری کنید و صداها و نویزهای محیط  زمانی که درحال گوش‌دادن به موزیک هستید کمتر به گوش شما برسد.

ویژگی‌های مهم که باید برای هندزفری موبایل به آن توجه شود

پاسخ فرکانسی (Frequency Response) :

آیا موسیقی را با باس دوست دارید؟ پاسخ فرکانس محدوده فرکانسی است که انواع هندزفری موبایل می تواند تولید کند، جایی که حد پایین آن صدای باس است و حد بالایی آن سه برابر است. بیشتر هندزفری‌ها از پاسخ فرکانس 20 هرتز تا 20000 هرتز پشتیبانی می کند. اگر باس بیشتری را دوست دارید، ، پس نوعی را انتخاب کنید که بتواند وسیع تر از محدوده پاسخ فرکانس معمول را پشتیبانی کند. هر چه دامنه هر چه بزرگتر باشد، بهتر است.

انواع هندزفری موبایل آمپدانس (Impedance) :

به نیروی مورد نیاز یک هندزفری برای کارکردن، امپدانس گفته می‌شود. دراقع امپدانس مقاومت مدار هندزفری در برابر سیگنال الکتریکی است. واحد اندازه‌گیری آمپدانس، اُهم است هرچه مقاومت بیشتر باشد، سیگنال الکتریکی کمتر می‌شود و میزان صدای کمتری تولید می‌شود. در بیشتر موارد، ترجیح می‌دهیم در هندزفری از مقاومت کمتری برخوردار باشد،  بیشتر دستگاه‌های تلفن همراه از ظرفیت کافی برای انتقال قدرت مورد نیاز به هندزفری برخوردار هستند. به طور کلی، 16 اهم یک عدد آمپدانس خوب برای هندزفری است و در حالت ایده‌آل کمتر از 25 اهم در گوشی‌های همراه  مناسب است.

نوع آهنربا (Magnet Type) :

بعضی اوقات در مشخصات، نوع آهن ربا را با “Neodymium”  یا “Ferrite” مشاهده می‌کنید. که  Ferrite نوع قدیمی‌تر است و Neodymium نوع جدید با فناوری بهتر می‌باشد؛  اگرچه Neodymium آهنربایی است که بیشتر در الکترونیک مدرن مورد استفاده قرار می گیرد و از Ferrite قوی‌تر است، اما تولید کنندگان هندزفری مدار را به شکلی طراحی می کنند که بیشترین استفاده از نوع آهنربا داشته باشد. نوع آهنربا ممکن است بر هزینه تولید هندزفری تأثیر بگذارد اما نگران نباشید چراکه  از لحاظ کیفیت تفاوت زیادی ندارند.

حساسیت (Sensitivity) :

انواع هندزفری موبایل حساسیت، معمولاً میزان دسیبل خروجی هندزفری بر میلی‌وات (dB / mW) را اندازه گیری می‌کند، یعنی  چه مقدار صدا بر مبنای دسیبل (dB-decibels) توسط یک میلی‌وات سیگنال الکتریکی تولید می‌شود. به طور کلی هرچه این حساسیت بالاتر باشد، صدای شما نیز بیشتر خواهد شد. مقادیر حساسیت هندزفری از 80 تا 110 دسی بل می‌باشد.

دیافراگم (Diaphragm) :

دیافراگم انواع هندزفری موبایل غشای نازک درون هندزفری است که به وسیله‌ی ارتعاش صدا را تولید می‌کند. شکل‌های بسیاری از دیافراگم‌ها وجود دارد شامل گنبدی، مخروط و شیپوری. در رابطه با این ویژگی  از خصوصیت‌های یک هندزفری عالی هیچ جنس و شکلی به دیگری برتری ندارد و کارخانه سازنده‌ی هندزفری با توجه به نوع و کارکرد آن یکی از این اشکال و متریال‌ها را انتخاب می‌کند. چراکه سازندگان سعی دارند که با متریال و طرحی که برای استفاده انتخاب کرده اند بهترین صدا را تولید کنند.

سیم پیچ صدا (Voice Coil) :

وُیس کویل  درواقع به سیم پیچی داخل هندزفری گفته می‌شود. مواد به کاربرده شده برای ساختن این سیم پیچ‌ها از مس است  البته گفتنی است ازآلومینیوم نیز استفاده می‌شود یا حتی از آلومینیوم با روکش مس  نیز به کار برده می‌شود در حالیکه سیم پیچ‌های آلومینیومی حساسیت صداییِ بیشتری دارند و به آن واکنش سریعتری نشان می‌دهند، اما غالب تولیدکنندگان هندزفری بعلت دوام بیشتر از انواع مسی استفاده می‌کنند.

نویز کنسلینگ یا حذف نویز (Noise Cancellation) :

انواع هندزفری موبایل که از قابلیتهای نویز کنسلینگ بهره می‌برند کاربردهایی کاملا حرفه‌ای داشته و تا حد زیادی با توجه به ساختار فیزیکی و ویژگی‌های فنی‌ای که در مسدود کردن  نویز محیط دارند، کمترین میزان صدای مزاحم را در هنگام پخش موسیقی به گوش شما می‌رسانند و سعی کنید در تهیه‌ی هندزفری مورد نظر خود این ویژگی را در نظر بگیرید.

انواع هندزفری موبایل سیم دار

از اولین انواع هندزفری نوع سیم دار آن است که همه ما بارها از آن استفاده نموده ایم. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و وجود مدل های گوناگون ، این نوع از هندزفری از گذشته تاکنون مورد استقبال بوده است. ازین رو کمپانی ها هنوز هم روی آن تمرکز دارند و مدل های جدیدی از این دسته تولید می کنند. استفاده از آن بسیار راحت است، با وصل کردن سیم به گوشی می توانید از آن استفاده نمایید.

مزایا

  • سَری های ارگونومیک و سازگار دارند و استفاده از آن باعث آزار گوش های شما نمی شود.
  • رنگ بندی سیم ها متنوع است.
  • چون در ساختار آن سیم وجود دارد، پس تأخیر صدایی ندارند.
  • کیفیت صدایی بالایی دارند.
  • تعمیر آن آسان است.

معایب

  • سیم این مدل هندزفری ها ممکن است با کوچکترین فشاری جدا شود.
  • ساده هستند و تقریباً امکانات هوشمند کمی دارند.
  • با اینکه تعمیر پذیری راحت تری دارند، اما بعد از تعمیر نمی توان مطمئن بود کیفیت و کارایی سابق را دارند.

انواع هندزفری بی سیم

امروزه انواع هندزفری موبایل بی سیم ، از پرطرفدار ترین انواع هندزفری می باشند. این مدل ها به دلیل قابلیت جابجایی راحت و امکانات پیشرفته ای که دارند بسیار پرکاربرد هستند و کمپانی ها تمرکز ویژه تری روی این مدل نسبت به نوع قبلی دارند. به همین سبب از تنوع بیشتری برخوردار می باشند. از مدل های تک گوش (خلبانی) گرفته ، تا مدل های جدیدی که با گوشی سینک می شوند نمونه های تولید شده توسط کمپانی های معتبر سطح بین المللی هستند.

مزایا

  • بسیار ساده و ظریف هستند.
  • کم حجم می باشند و به راحتی داخل گوش قرار می گیرند.
  • با ساعت و گوشی های هوشمند که دارای بلوتوث هستند به راحتی سینک می شوند.
  • امکانات هوشمند بسیاری مانند نویزگیر، عدم انتقال صدای محیط و … دارند.
  • برخی مدل های جدید آن دارای قابلیت تاچ (لمس) برای پاسخگویی تماس و یا پخش موزیک هستند.

معایب

  • درایورهای صوتی کم تری نسبت به هدفون ها دارند و ممکن است کیفیت صدای پایین تری داشته باشند.
  • در پیاده روی و دویدن ممکن است از گوش بی افتند.
  • تعمیر پذیری کمتری دارند، اگر آسیب ببیند ممکن است تعمیر نشوند.

انواع هندزفری های دور گردنی

هندزفری های گردنی که به آن ها یقه ای نیز گفته می شوند از انواع هندزفری موبایل بلوتوثی محبوب هستند. این مدل ترکیبی از انواع بلوتوثی و سیمی می باشد. به این صورت که گوشی های آن به وسیله سیم به هم وصل می شوند و در پشت گردن قرار می گیرند ، سپس با اتصال بلوتوث به گوشی همراه شما متصل می شود. هندزفری های پشت گردنی برای ورزشکاران و کسانی که عادت به پیاده روی دارند بسیار مناسب و پرکاربرد می باشد.

مزایا

  • طراحی خاصی دارد.
  • لیز نمی خورد و از گوش نمی افتد.
  • باتری بهتری نسبت به هندزفری های کامل بلوتوثی دارند.
  • میزان کیفیت صدا مانند هندزفری های سیمی می باشد.

معایب

  • بدنه آن نیاز به مراقبت دارد ، اگر ضربه ببیند ممکن است شکسته شود.
  • حجم زیادی نسبت به انواع دیگر دارد.
  • سیم آن ممکن است کنده شود و یا آسیب ببیند.

جمع‌بندی انواع هندزفری موبایل :

نکته‌ی  کلی دیگری که باید در هنگام خرید هندزفری موبایل در نظر داشته باشید جنس نوع سیم است که بهتر است از جنس پلاستیکی نباشد چراکه به راحتی خمیده می‌شود و زود آسیب می‌بیند. به طور کلی اینکه در چه شرایطی باید از هندزفری استفاده کنید پیشنهاد ما برای شما  این است، اگر برای رفت و آمدهای که خیلی طولانی نیست همچنین برای ارتباطات تلفنی و گفتگو از هندزفری موبایل استفاده کنید و بهتراست برای کارهای دیگر مانند استفاده طولانی مدت از سیستم دستکتاپ بهتر است از هدفون‌های با سیمی که روی سر سوار می‌شود، استفاده کنید یا برای ورزش‌کردن از هدفون‌های وایرلسی که پشت گوشتان نصب می‌شوند استفاده کنید. امیدواریم این مقاله شما را برای خرید یک هندزفری خوب راهنمایی کرده باشد و با فاکتورهای مهم خرید هندزفری آشنا شده باشید. شما چه نکته‌های دیگری را برای خرید هندزفری موبایل درنظر می‌گیرید؟ در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.