انواع تکنولوژی CPU پخش انواع CPU
مقایسه انواع سی پی یو(پخش انواع CPU)
در حال حاضر بیشتر از یک دهه از شناخته شدن پردازنده های Intel Corei3 ،Intel Corei5 و Intel Corei7 توسط مشتریان میگذرد. با این حال بسیاری از افراد هنوز در خرید وانتخاب بین این پردازنده ها مردد میباشند و تفاوت بین آنها را دقیقا نمیدانند. این سردرگمی ها با ارائه طراحی جدیدی به نام Sandy Bridge در سال ۲۰۱۱ توسط کمپانی Intel شد انتظار می رود بسیار بیشتر شد. سندی بریج ( Sandy Bridge ) یک معماری از سری معماری های پردازندههای شرکت اینتل میباشد. این معماری اولین بار در سال ۲۰۰۹ به نمایش در آمد و در March 2011 نیز به بازار عرضه شد. این نسل از CPUها، به کاربر قابلیت پردازش موازی را میدهد. همچنین در ابررایانهها نیز میتوان این نسل از پردازنده ها را به کار برد.
انواع نسل های cpu اینتل
Corei3, Corei5 , Corei7 &Corei9
به طور خلاصه، Corei7 نسبت به Corei5 و نیز Corei5 نسبت به Corei3 قوی تر است. برخلاف تصور عامه که Corei7 را ۷هسته ای و Corei3 را ۳ هسته ای میپندارند؛ اعداد کنار نام این پردازنده ها تنها بیانگر توان های نسبی در پردازش هستند. پخش انواع CPU
انواع CPU
رده بندی انواع cpu های اینتل
سطح نسبی توان در پردازش ( The relative levels of processing power) توسط امتیاز بندی کمپانی اینتل طبقه بندی می شوند. این رتبه بندی بر اساس مجموعه ای از متغیرها وهمینطور تکنولوژی های خاص اینتل صورت میگیرد.پخش انواع CPU
- متغیرها: تعداد هسته های پردازنده، سرعت پردازنده، میزان cache در پردازنده و….
- تکنولوژی ها: توربو بوست (Turbo Boost) ویا هایپر تریدینگ (Hyper-Threading) و….
رتبه بندی پردازنده ها ازCPU های سلرون (Celeron) و پنتیوم (Pentium)، که به ترتیب دارای ۱ و ۲ ستاره میباشند شروع میشود. به همین صورت، پردازنده هایCorei3 دارای سه ستاره، پردازنده هایCorei5 دارای چهار ستاره و پردازنده هایCorei7 دارای پنج ستاره میباشند. توجه داشته باشید که گاهی، پردازنده های چند هسته ای بر اساس دستگاهی که در آن استفاده میشوند طبقه بندی میشوند. برای نمونه پردازنده های مورد استفاده در لپ تاپ ها و پردازنده های کامپیوتر های شخصی دسکتاپ از یکدیگر متمایز میباشند. هر کدام از این پردازنده ها خصوصیات مخصوص به خود را دارا هستند.
انواع cpu سرور در شبکه کامپیوتری
برای راه اندازی یک شبکه کامپیوتری، نیاز به تهیه دیدن یک سرور ( کامپیوتر مادر ) میباشد. با استفاده از این سرور، ایستگاه های کاری را راه اندازی و کنترل میکنیم. با توجه به نوع شبکه کامپیوتری، نیاز به سرور های متفاوتی برای هر شبکه میباشد.
حال سرور مورد نیاز را در چند نمونه از شبکه بررسی میکنیم: (پخش انواع CPU)
- حالت اول( Case):
در شبکه ای که کلاینت ها ( ایستگاه های کاری ) به صورت کیس( case) و دارای تجهیزات سخت افزاری کامل باشند، ایستگاه های کاری یا همان کامپیوترهای شبکه به طور مستقل به پردازش و ذخیره اطلاعات میپردازند. در این شبکه نیاز به سرور قدرتمندی نبوده و سروری با حداقل توان، پاسخگوی نیاز شبکه خواهد بود. معمولا در این حالت، بسته به تعداد کلاینت های شبکه، از یک سرور با پردازنده Corei3 یا Corei5 استفاده میکنند.
حالت دوم( Thin Client ):
در شبکه ای که کلاینت ها به صورت تین کلاینت باشند و تجهیزات سخت افزاری محدودی داشته باشند، ایستگاه ها یا همان کاربران تین کلاینت به طور نیمه مستقل به پردازش و ذخیره اطلاعات میپردازند. در چنین شبکه ای نیاز به سروری قدرتمند تر از حالت Case میباشد. اما نیاز به یک سرور با قدرت بسیار بالا نیز نمیباشد. زیرا هنوز مسئولیت بخشی از توان پردازش بر دوش تین کلاینت ها است. معمولا در این شبکه ها، با توجه به تعداد کاربران شبکه، از یک سرور با پردازنده Corei5 یا Corei7 استفاده میکنند.پخش انواع CPU
حالت سوم( Zero client ):
در شبکه ای که کلاینت ها به صورت زیروکلاینت باشند و دارای هیچگونه تجهیزات سخت افزاری نباشند، کاربران برای پردازش و ذخیره اطلاعات با این زیروکلاینت ها، کاملا به سرور وابسته میباشند. در این شبکه ها،در واقع زیرو کلاینت ها یک ترمینال های دسترسی به سرور میباشند. در چنین شبکه هایی از سرور هایی با قدرت پردازش بالا استفاده میشود که البته تمامی این قدرت سرور به تک تک زیروکلاینت ها منتقل میشود. معمولا در این شبکه های مبتنی بر زیروکلاینت، بسته به تعداد کاربران و کاربری سیستم ها، از سرور با پردازنده Corei5 یا Corei7 استفاده میکنند.
تعداد هسته های CPU
تعداد هسته سی پی یو یا CPU Core
در پردازنده ها، هرچه که تعداد هسته ها افزایش یابد، تعداد Task یا Thread هایی که به طورهم زمان پردازش می شوند نیز افزایش می یابد. پایین ترین تعداد هسته ها را پردازنده های Corei3 دارا می باشند، که تنها ۲ هسته است. امروزه تمامی نسخه های پردازنده های Corei3 ،۲ هسته ای میباشند. تمامی پردازنده های Corei5، به غیر از پردازنده Corei5-661 دارای ۴ هسته میباشند. پردازشگر Corei5-661، پردازنده ای ۲ هسته ای و با سرعت پردازش معادل ۳.۳۳ گیگا هرتز میباشد. پردازنده Corei3-560 نیز، پردازنده ای با سرعت پردازش ۳.۳۳ گیگاهرتزی میباشد. البته در هنگام خرید cpu با یک نگاه متوجه میشوید این پردازنده، مقرون به صرفه تر از Corei5-661 نیز میباشد!
اما برای تصمیم گیری نهایی ابتدا عجله نکنید.
توجه داشته باشید که در این حالت، چگونه برخی از فاکتورهای پردازنده، میتوانند توان نهایی در پردازش یک CPU را تحت الشعاع قراردهند. پردازنده Corei3-560، دارای تعداد هسته و سرعت پردازش معادل Corei5-661 است. اما تجربه نشان داده است که در شرایطی مشابه، خروجی ضعیفتری نسبت به پردازنده Corei5-661 خواهد داشت. زیرا Corei5-661 از تکنولوژی خاصی به نام توربو بوست (Turbo Boost) بهرمند میباشد.
حافظه Cache در سی پی یو چیست
زمانی که CPU با تکرار پردازش اطلاعات مشابه مواجه میشود، در حافظه Cache خود، این اطلاعات تکراری را ذخیره می کند. حافظه Cache پردازنده ها، مانند حافظه RAM میباشد و تنها تفاوت آن سرعت بالاتر آن است. درهردو حافظه ی RAM و Cache فضایی جهت اطلاعاتی که مکرر استفاده می شوند نگه داشته میشود. در صورت نبود این امکان، CPU مجبور به خواندن مستقیم از روی هارددیسک بوده، که نیازمند زمان زیادی میباشد. به طور خلاصه، RAM، ترافیک هارددیسک را کاهش داده، درحالی که Cache، ترافیک RAM را کاهش میدهد. مشخص است که دارا بودن Cache با ظرفیت بیشتر، منجر به پردازش مقدار بیشتر اطلاعات و با سرعتی بالاتر خواهد شد. لذا در زمان خرید سی پی یو حتما بایستی cash را در نظر گرفت.
حافظه کش سی پی یو
انواع تکنولوژی پردازنده ها
نرم افزار توربو بوست: تکنولوژی Intel Turbo Boost
تکنولوژی Intel Turbo Boost امکان افزایش توان سرعتی را در زمان نیاز، را به طور فعال به پردازشگر میدهد. بالاترین میزانی از توان سرعت که در هر لحظه به واسطه توربو بوست می توان افزایش داد، به فاکتورهای مختلفی وابسته میباشد.
فاکتورهایی از جمله:
- تعداد هسته های فعال پردازنده.
- میزان نسبی جریان مصرفی.
- میزان نسبی انرژی مصرفی.
- میزان دمای پردازنده و….
در پردازنده Corei5-661، بالاترین میزان فرکانس در پردازشگر معادل با ۳.۶ گیگاهرتز میباشد. و با توجه به این که هیچ یک از پردازنده های خانواده Corei3 دارای تکنولوژی توربو بوست نیستند، پردازنده Corei5-661 می تواند جانشین مناسبتری برای آن باشد. خوشبختانه تمامی پردازنده های Corei5 مجهز به آخرین ورژن از تکنولوژی توربو بوست ( Intel Turbo Boost-2 ) میباشند. هرکدام از این پردازنده ها جایگزین مناسبی برای پردازنده های سری Corei3 هستند.
فناوری Hyper Threading
تکنولوژی هایپر تردینگ
در حالت کلی،یک هسته یا Core، میتواند در آن واحد تنها به پردازش یک Thread مشغول باشد. برای مثال، اگر یک CPU دارای دو هسته باشد، می توان در یک لحظه، به پردازش دو Thread پرداخت. حال آنکه، شرکت اینتل، با ارائه تکنولوژی Hyper Threading قابلیت پردازش همزمان چندین را به یک هسته میبخشد. برای مثال، یک پردازنده از سری Corei3، با دو هسته، میتواند همزمان دو را توسط هر هسته پردازش کند. به طوری که در مجموع ۴ Thread را می توان به صورت همزمان اجرا کرد. در صورتی که، تعداد Thread هایی که یک پردازنده ۴هسته ای Corei5 می تواند همزمان پردازش کند، در حالت عادی همانند Corei3 در حالت Hyper Threading خواهد بود.
(به علت عدم پشتیبانی از Hyper Threading ).
- البته به جز Corei5-661 که با داشتن دو هسته، و نداشتن تکنولوژی Hyper Threading تنها دو Thread را میتواند در آن واحد پردازش کند.
بهترین پردازنده کامپیوتر
مشخصات پردازنده core i7
با وجود پردازنده های قویتر در بازار، اما پردازنده های Corei7، به عنوان یکی از برترین و قویترین پردازنده ها در میان عموم شناخته میشوند. این پردازنده ها دارای ۴ هسته میباشند و از تکنولوژی Intel Turbo Boost و Hyper Threading پشتیبانی میکنند. همچنین دارا بودن ۸ مگا بایت حافظه Cache میباشند. بنابراین مجموعا ۸ Thread میتوانند به طور همزمان و با سرعت بسیار بالایی توسط CPU پردازش شوند. در این مقاله سعی ما بر معرفی کلی پردازنده ها بوده است. در صورت رضایتمندی شما از مطالب، در مقالات بعدی به طور کامل به معرفی هرنسل از پردازنده ها میپردازیم.
معرفی آخرین تکنولوژی پردازنده های اینتل Core i9
بزرگترین تفاوت بین پردازنده های Core i7 و Core i9 شرکت اینتل، انجام چند دستورالعمل به طور همزمان در این CPU هاست که به آن (multi-threading) می گویند. پردازنده Core i9 9900K از ۱۶ دستور در یک زمان استفاده میکند (علاوه بر اینکه حالت تک دستوری Single-Threading را نیز پشتیبانی می کند)، این بسیار خارق العاده است که این پردازنده جدید به طور قابل توجهی عملکرد چند دستوری را بسیار بهبود بخشیده است.
نسل نهم cpu از آخرین مدل پردازند های شرکت اینتل، یعنی Core i9 9900K مثل Core i7-9700K هشت هسته دارد، قدرت فرکانس آن ها نیز تقریباً با هم مطابقت دارد. در حالت کلی شرکت اینتل در نسل جدید پردازنده خود، کمی افزایش سرعت ‘overclocking’ را چاشنی کار خود کرده است تا عملکرد بهتری در بازی و گیم را به همراه داشته باشد.
برای بعضی بازیها که از دستورهای اضافی و معیارهای خاص چند منظوره بهره میبرند استفاده از تراشههای بسیار گران قیمت می تواند بسیار مناسب و موثر باشد، اما برای کارهای عادی اداری یا حتی بازی های با کیفیت بالا، فواید آنها حداقل است و شما می توانید از نمونه های مناسب تر نیز بهره ببرید. اگر شما مجهز به یک ایستگاه کاری برای پردازش، ویرایش فیلم، یا کارهای سخت گرافیکی باشید، که نیاز به هستههای زیادی دارد، پس باید یک cpu Core i9 را برای خود درنظر بگیرید، اما برای اکثر کارهای ساده یک Core i7 انتخاب بهتری است.