مراحل ساخت ایرهاکی
مراحل ساخت ایرهاکی حرفه ای عنوان اصلی مقاله امروز ماست که در این مقاله سعی کردیم با ارائه نکاتی در مورد آموزش ساخت ایرهاکی حرفه ای و همچنین ارائه نکات مهم برای خرید ایرهاکی, کمکی هر چند کوچک به دوستان علاقه مند به این رشته ورزشی کرده باشیم که با مطالعه و رعایت نکات مهم ان با آگاهی کامل از سیستم انواع ایرهاکی باشگاهی- ایرهاکی خانگی- ایرهاکی شهربازی- ایرهاکی ارزان, اقدام به خرید کنند.
ساختار کلی ایر هاکی
ابعاد استاندارد مراحل ساخت ایرهاکی به شرح زیر می باشد
- 4 نفره با اندازه 8 فوت معادل 120*180 سانتی متر
- 2 نفره با اندازه 7 فوت معادل 100*180 سانتی متر
- آپارتمانی یا کودک با اندازه 60*120سانتی متر
- سه نفره مثلثی با قطر دایره محیطی 90 سانتی متر
در تمامی این میزها یک استاندارد کلی وجود دارد که صفحه بالایی میز ایر هاکی از به سه قسمت تقسیم بندی می کنیم .
لایه اصلی میز ایر هاکی به صورت لایه به لایه در بالا ترین قسمت میز ایر هاکی قرار می گید که دسته های بازی و توپ بازی ایر هاکی در این قسمت قرار دارد که این صفحه باید به صورت منظم سوارخ کاری شود
صفحه بعدی که در ساخت میر ایر هاکی مورد استفاده قرار می گیرد لایه ای می باشد که فن ها در این قسمت تعبیه شده است که هوا را به بالا با فشار هدایت می کند تا اینکه توپ ایر هاکی را در لایه بالایی به راحتی حرکت کند و به گونه ایتوپ ایر هاکی را به صورت شناور در بیاورد و توپ به راحتی بر روی میز ایر هاکی حرکت کند.
قسمت بعدی صفحه ای می باشد که برای پنهان کرده فن ها و سیم ها دز پایین ترین قسمت زیرین میز ایر هاکی قرار دارد.
ساخت چهار چوی اصلی مراحل ساخت ایرهاکی
در قدم اول ما صفحه اصلی میز ایر هاکی را تهیه می کنیم میز ایرهاکی با جنس بدنه ام دی اف ساخته می شود و رنگ بندی را نیز می توان تغییر داد ، زمین بازی ایرهاکی از ام دی اف hpl ضدخش استفاده شده و توسط دستگاه CnC سوراخ های منظمی روی صفحه ایجاد می شود که با سیستم مهندسی و پیشرفته مدارات الکترونیکی، به موتور دمنده هوا دستور داده و باد را از زیر میز ایرهاکی وارد و از منفذ های زمین ایرهاکی خارج می کند این امر باعث می شود حرکت توپ روی زمین بازی سهل و راحت گردد و اصطکاک به حداقل برسد.
زمین بازی یا به اصطلاح کف ایرهاکی بر اساس زیبایی و استحکام بترتیب به پنج نوع تقسیم میشود :
۱)- ورق استیل
۲)- پلکسی گلاس
۳)- رویه فرمیکا ( ضد خش و ضد آب )
۴)- پلی کربنات یا slapp ( با طرح و نقوش سنگ طبیعی )
۵)- ام دی اف های گلاس (hi gloss )مراحل ساخت ایرهاکی
۱)- بدنه یا شاسی ایرهاکی:
مراحل ساخت ایرهاکی جزء اصلی ترین و مهم ترین قسمتهای هر ایرهاکی بشمار میاید که اجزا و قطعات دیگر روی این قسمت سوار میشوند و همچنین دوام و طول عمر هر ایرهاکی کاملا به سیستم طراحی بدنه ایرهاکی وابسته و جزء اولین قسمتهایی میباشد که در هنگام ساخت یک ایرهاکی به آن پرداخته میشود.
در شرکتهای اروپایی و امریکایی برای طراحی بدنه ایرهاکی از یک سیستم طراحی واحد برای بدنه استفاده میشود که تمام جوانب کار از جمله تعویض و یا تعمیر کلیه قطعات ایرهاکی و همچنین قابل رویت بودن کلیه قطعات برای خریدار در حین خرید و… سنجیده شده میباشد.
استفاده از فایبرگلاس (با شاسی فلزی) – چندلایی های مستحکم چوبی – MDF های ۱۶ میل و… در شاسی ایرهاکی باعث دوام و طول عمر بالای ایرهاکی شده و از مزایای یک ایرهاکی بادوام و مطمئن به شمار میاید.
قرار داده فن برای ساخت میز ایر هاکی
در قدم دوم ما فن ها را در زیر صفحه بالایی میر ایر هاکی قرار می دهیم قرار می دهیم ما می توانیم از انواع فن های موجود در بازار استفاده کنیم.
این فن ها فشار باد تولید می کنند که باعث می شود باد از منفظ هایی که بر روی صفحه اصلی میز ایر هاکی خارج شده و باعت می شود توپ ایر هاکی به راحتی بر روی میز ایر هاکی شناور شود هر قدر این فن ها قویتر باشد حرکت توپ بر روی میز ایر حاکی راحتیر صورت می پذیرد پس دقت کنید از فنی استفاده کنید که قدرت بالایی را داشته باشد .
نکته مهم مراحل ساخت ایرهاکی
فاصله بین دو سطح به قدرت فن های به کار رفته در میز ایر هاکی بستگی دارد هر قدر فاصله بین دو سطح بیشتر باشد باید به همان نسبت قدرت فن ها بیشتر باشد و هر قدر فاصله بین دو سطح کمتر باشد باید از فن ضعیفتر استفاده کنیم.
در صورتی که نم خواهید از فن استفاده کنید شما باید از یک دستگاه دمنده استفاده کنید و آن را از یک منفظ به میز ایر هاکی وصل کنید یا یک کمپرسور که به میز متصل می باشد
دقت داشته باشید
قسمتهای مهم و ضروری ایرهاکی که وظیفه تامین اختلاف فشار هوا برای شناور ساختن دیسک ایرهاکی بکار میرود فن ها میباشند که بهترین گزینه, استفاده از دمنده های سانتریفیوز با موتورهای سنگین, جزء بهترین انتخابها بشمار می آید, البته با ذکر این نکته که استفاده از دمنده های مختلف با رعایت انتخاب دمنده های دور بالا, از ملزومات این قسمت میباشد, منظور از دور بالا یعنی (rpm = 3000 r/min) نزدیک به ۳۰۰۰ دور در دقیقه میباشد. در صورتیکه از دمنده های دور پایین استفاده شود, باد تولیدی قادر به شناور ساختن دیسک نخواهد بود,
زیریترین لایه ایر هاکی
این لایه نیز مانند سایر قسمتها از جنس ام دی اف یا هر چیزی شما در نظر داشته باشید استفاده می شود این به این دلیل استفاده می شود که سیم کشی های زیر میز ایر هاکی را مخفی کند و میز شما زیباتر به نظر برسد شما می توانید در این لایه از کلید روشن خاموش کردن فن های ایر ها تعبیه کنید
شمارنده تعداد گلها مراحل ساخت ایرهاکی
اگر بخواهید تعداد گلها را بشماریم دو نوع شمارنده وجود دارد که یکی از آنها به صورت دستی است که هر گلی که زده شد می توانیم تعداد آن را مشخص کنیم یک نوع دیگر استفاده از شمارنده و یا کانتر الکترونیکی می باشد که شما می توانید با تهیه آن به صورت الکترونیکی تعداد گلها را شمارش کنیم
مراحل ساخت ایرهاکی شمارنده دیجیتال
یکی از برد هایی که می تواند شما را در این خصرص کمک کند برد مهران کیت شمارنده 4 رقمی باشد که به صورت مختصر در مورد این مدار توضیحاتی را می دهیم مراحل ساخت ایرهاکی
کیت شمارنده 4 رقمی (2 وضعیتی) مراحل ساخت ایرهاکی
کیت شمارنده 4 رقمی دارای کاربردهای مختلف صنعتی می باشدو قابل وصل به دستگاه هایی است که دارای خـروجی پالس با کلیدهای اتوماتیک را دارا مـی باشند و نیز به وسیله کـلید کـشـویـی می توانید با تغییر حالت کلید آن را به حالت شمارنده اتوماتیک در آورید.
این کیت دارای دو فیبر مجزا مـی باشد که یک فـیبر مـربـوط به نصب قطعات و دیگر فـیبر مـوجـود مربوط به نصب دو عدد نشانگـر سون سگمنت (7seg) یا دیس پلی (DISPLAY) می باشد.
از مـزایای این دستگاه درصـد خطای کـم آن مـی باشد که تقریبا صـفر است زیرا دارای مـدار دیبانسر مـی باشد که هـر گـونه نـویـز یا پارازیت را که باعث اختلال در کارکرد دستگاه را مـی باشد به حداقل می رساند.
ولتاژ کار این کیت 9 تا 12 ولت می باشد که شما باید از یک آداپتور رگوله شده استفاده نمائید . توجه : به علت فشردگی خطوط مسی و همینطور نقاط لحیم کاری حتما از هویه دارای نوک نازک که در بازار به نام نوک SMD معروف می باشد برای مونتاژ این کیت استفاده نمائید چنانچه در لحیم کاری کم تجربه می باشید از افراد وارد و متخصص کمک بگیرید.
آشنایی با کارکرد کیت :
حالت اتوماتیک (AUT):
ابتـدا کلید SW را به سمت AUT یا اتوماتیک دستگاه قرار داده وپس از انجام این کار دستگاه را به باطـری زده وشمارنده شروع به شمارش خواهد کرد و شمارش دستگاه همینطور ادامه دارد تا به رقم 9999 رسیده و سـپـس دستگاه به رقم صفر رسیده و مجددا به شمارش خود ادامه خواهد داد چنانچه در بین شمارش خواسته باشید دستگاه را مجددا صفر نمائـید کلید فشاری RESET را فشـار داده و در این حالت تمامی ارقام صفر خواهند شد و دستـگاه مجددا شروع به شمارش خواهد نـمود.مراحل ساخت ایرهاکی
چـنانـچه بخواهید در وضـعیت اتوماتیک سرعـت شمارش سریعتر یا آهسته تر گردد کافیست پتانسیومتر را با یک پیچ گوشتی به طرف سمت چپ یا راست بچرخانید .
حالت دستی (MANUAL):
حال نـوبت به تست قسمت فـرمان دستی (MANUAL) دستگاه مـی رسد در این حالت کلید SW را به سمـت MAN قرار داده و کلید فـشاری RESET را فـشار داده تا تـمامـی ارقام صفر گردد با فـشار دادن کلید فشاری MANUAL یک شماره کانتر یا سون سگمنت انداخته و این عمل با هـر بار فشار دادن کلید فشاری MANUAL ادامـه خواهد داشت از این دستگاه مـی توان کاربردهای مختلفی را از قبیل تعداد ضربه دستگاه پرس و دور موتور و شمارش کالا و غیره را نام برد به این منظور مـی توان در این حالت به دو روش یا وضعیت عمل کرد.
1 – فرمان دستی :مراحل ساخت ایرهاکی
که با کلید فشاری عمل مـی کند بدین صورت که ابتدا دستگاه را در جعبه ایی مناسب قرار داده و در صورت تمایل کلید فشاری را درون جعبه نصب ویا بوسیله سیم خارج از دستگاه کشیده و در دسترس قـرار داده دستگاه را راه انداخته و با هـر بار فشار دادن دستگاه کانتر یک شماره مـی اندازد به عنوان نمونه در این حالت می توان ورود یا خروج اشخاص در اداره ها یا شرکت ها و یا شـمارش کالا و غیره را ذکر نمود.
2 – فرمان از دستگاه هایی که دارای خروجی رله یا میکروسوئیچ می باشد .
چنانچه دستگاه هـای صنعتی که دارای خروجی رله و یا میـکروسوئیچ باشد به وسیـله سیـم کـشی به ورودی دستگاه کـه همان MANUAL مـی باشد وصل کنیم (مثلا دستگاه پرس) حال با هـر بار ضربه پرس میکروسوئیچ یا رله عمل کرده وفرمان یا پالس به دستگاه داده و کانتر یا شمارنده یک شماره انداخته و این عمل به این صورت ادامه خواهد داشت. توجه : دقـت داشته باشـید که بـر روی رله یا میکروسوئیچ هیچ گونه ولتاژی نباشد و فـقـط دو سـر کنتاکتهای آن را بوسیله سیم کشی در محل MANUAL نصب نمائید.