سیستم عامل ویندوز چیست؟
سیستم عامل ویندوز خانوادهای از سیستمهای عامل برای رایانههای شخصی، سرورها، تلفنهای همراه هوشمند و دستگاههای مجتمع است که کامپیوتر را مدیریت میکند و به عنوان مجموعهای از برنامهها شناخته میشود که با هم در تعامل هستند تا پردازش و اجرای برنامههای جانبی را انجام دهند. مایکروسافت ویندوز (family of computer operating systems developed by Microsoft
) در واقع یک سیستم عامل گرافیکی توسعه یافته توسط مایکروسافت است. ویندوز مسیری برای پردازش دادهها، برنامهها در حال اجرا، بازیهای ویدیویی، پخش ویدیو و دسترسی به اینترنت و هزاران عملیات دیگر را ارائه میدهد. مایکروسافت برای اولین بار در نوامبر ۱۹۸۵ ایجاد شد و با افزایش حافظه کامپیوتر، سرعت پردازش تراشهها و به خصوص با اختراع اینترنت، اصلاحات زیادی در آن صورت گرفت.
معنی ویندوز
ویندوز یعنی چه؟ معنی ویندوز windows به فارسی، پنجره ها است. شاید شما نیز این سوال را داشته باشید که علت نامگذاری سیستم عامل ویندوز چیست؟ جالب است بدانید که حالت مستطیلی صفحه نمایش، حالت پنجره ای به دنیای کامپیوتر را القا می کرد و این علت اصلی نام گذاری ویندوز بود. البته گفته می شود علت دیگری پشت این نام گذاری است و آن باز شدن نرم افزار های مختلف در قالب پنجره ها است. مایکروسافت ویندوز نرم افزاری است که به شما امکان مدیریت سایر نرم افزار ها را می دهد. در ادامه به سوال کاربرد ویندوز چیست pdf پاسخ خواهیم داد.
اهمیت سیستم عامل در کامپیوتر
برای آن که بخواهید با کسی ارتباط برقرار کنید و از او چیزی درخواست کنید، نیاز است تا زبان یک دیگر را متوجه شوید؛ در صورتی که دو نفر زبان یک دیگر را متوجه نشوند، ارتباطی بین آن ها شکل نمی گیرد.
برای آن که بتوانید با کامپیوتر ارتباط برقرار کنید و با آن کار کنید و از سیستم بخواهید تا دستورات شما را اجرا کند، نیاز است تا با زبان کامپیوتر این ارتباط را برقرار کنید، این ارتباط با کمک سیستم عامل میسر است.
سیستم عامل این امکان را به شما می دهد که کار مدیریت حافظه، فرایند های کامپیوتری و دیگر نرم افزارها و سخت افزار های سیستم را مدیریت کنید و به همین دلیل است که سیستم عامل مهم ترین نرم افزاری است که بر روی کامپیوتر اجرا می شود.
به صورت کلی اهمیت سیستم عامل در سیستم به شرح زیر است:
- مدیریت کردن منابع سیستم مانند بخش پردازش مرکزی، درایوهای دیسک، حافظه، چاپگرها
- ایجاد کردن یک رابط کاربری
- اجرا کردن و ارائه خدمات برای نرم افزارهای کاربردی
کاربرد سیستم عامل ویندوز
- ویندوز نیز مانند هر سیستم عامل دیگری یک برنامه سیستمی است که دیگر برنامه ها برای اجرا از آن استفاده می کنند.
- طراحی سیستم عامل ویندوز طوری است که با معماری رایانه ای 32 بیتی (86x) و 64 بیتی سازگار می باشد.
حتی ویندوز 10 که یکی از جدیدترین نسخه های ویندوز است، می تواند روی رایانه های قدیمی 32 بیتی نصب شود. - سیستم عامل ویندوز یک محیط چندکاربره است.
به این معنا که بیش از یک کاربر می تواند از یک سیستم عامل یکسان استفاده کند.
تنها کافی است هر کاربر یک حساب کاربری جداگانه برای خود تعریف نماید. - ویندوز دارای کاربرد ارتباط از راه دور (Remote Desktop Connection) است.
با این کاربرد چندین کاربر می توانند به طور همزمان از ویندوز استفاده کنند. - ویندوز یک سیستم عامل چند وظیفه ای است؛ یعنی چند وظیفه می توانند به طور همزمان در این سیستم عامل انجام شوند
نصب ویندوز چیست
سیستم عامل ویندوز به طور مداوم در حال تغییر و تحول بوده است و دائما در حال پیشرفت است. این موضوع باعث شده است که متداول ترین نسخه های سیستم عامل ویندوز وجود داشته باشد. به طور مثال خود ویندوز ۱ دارای دو نسخه ویندوز ۱ و ویندوز ۱٫۰۲ بود و یا ویندوز ایکس پی دارای ورژن های مختلف Service Pack |، Service Pack || و Service Pack ||| بود و همچنین در دو نسخه مختلف خانگی یا Home Edition و پیشرفته یا Professional عرضه گردید. اما ویندوز Windows و انواع آن چیست؟
وظایف سیستم عامل ویندوز چیست؟
با وظایف سیستم عامل آشنا شوید
- مدیریت کردن پردازنده
- مدیریت حافظه
- مدیریت دستگاه های ورودی و خروجی
- مدیریت کردن حافظه جانبی
- مدیریت فایل
- مدیریت کردن فرایند ها
انواع سیستم عامل ویندوز
در ادامه لیستی از معرفی ویندوز ها و نسخه های منتشر شده ویندوز را مشاهده می کنید.
- ویندوز ۱٫۰۱ در تاریخ ۲۰ نوامبر ۱۹۸۵
- ویندوز ۱٫۰۳ در تاریخ اوت ۱۹۸۶
- ویندوز ۱٫۰۴ در تاریخ آوریل ۱۹۸۷
- ویندوز ۲٫۰ در تاریخ ۹ دسامبر ۱۹۸۷
- ویندوز ۲٫۱۰ در تاریخ ۲۷ مه ۱۹۸۸
- ویندوز ۲٫۱۱ در تاریخ ۱۳ مارس ۱۹۸۹
- ویندوز ۳٫۰ در تاریخ ۲۲ مه ۱۹۹۰
- ویندوز ۳٫۱ در تاریخ آوریل ۱۹۹۲
- ویندوز انتی ۳٫۱ در تاریخ ۲۷ ژوئیه ۱۹۹۳
- ویندوز برای ایستگاههای کاری ۳٫۱۱ در تاریخ نوامبر ۱۹۹۳
- ویندوز ۳٫۲ در تاریخ ۲۲ نوامبر ۱۹۹۳
- ویندوز ان تی ۳٫۵ در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۱۹۹۴
- ویندوز ان تی ۳٫۵۱ در تاریخ ۳۰ مه ۱۹۹۵
- ویندوز ۹۵ در تاریخ ۲۴ اوت ۱۹۹۵
- ویندوز ان تی ۴٫۰ در تاریخ ۲۴ اوت ۱۹۹۶
- ویندوز ۹۸ در تاریخ ۲۵ ژوئیه ۱۹۹۸
- ویندوز ۲۰۰۰ در تاریخ ۱۷ فوریه ۲۰۰۰
- ویندوز ام ای MA در تاریخ ۱۴ سپتامبر ۲۰۰۰
- ویندوز اکس پی XP در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۰۱
- ویندوز ویستا در تاریخ ۳۰ ژانویه ۲۰۰۷
- ویندوز ۷ در تاریخ ۲۲ اکتبر ۲۰۰۹
- ویندوز ۸ در تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۱۲
- ویندوز ۸٫۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۱۳
- ویندوز ۱۰ در تاریخ ۱ اکتبر ۲۰۱۴
- ویندوز ۱۰ اکس منتشر نشده اما ساخته شده
- ویندوز ۱۱ ۲۴ ژوئن ۲۰۲۱
جالب است بدانید هر یک از نسخه های فوق دارای ویرایش هایی نیز بوده اند.
زبان ویندوز چیست
ویندوز به طور انحصاری به یک زبان نوشته نشده است، اما بهتر است بگوییم که بیشتر به C متکی می باشد. سایر زبان سیستم عامل ویندوز برای توسعه آن عبارتند از :
- زبان برنامه نویسی C#
- زبان برنامه نویسی C
- زبان برنامه نویسی ++C
اپلیکیشنهای ویندوز
ویندوز طی دوران تکامل خود، طیف وسیعی از اپلیکیشنهای مفید را توسعه داده است. این اپلیکیشنها به شما در بسیاری از فعالیتهای روزمره از جمله وب گردی، مدیریت فایل و دانلود موسیقی کمک میکنند. میتوانید اکثر این اپلیکیشنها را با کلیک بر روی دکمه Start باز کنید. برای پیدا کردن برنامه مورد نظر هم میتوانید به سادگی از گزینه جستجوی نوار Start کمک بگیرید. به طور کلی اپلیکیشنهای ویندوز در سه دسته قرار میگیرند:
مزایایی که سیستم عامل ویندوز دارد!
سیستم عامل ویندوز مزایای زیادی دارد که آن را محبوب کرده است؛ برای مثال کار و استفاده از ویندوز آسان است و محیط گرافیکی جذاب است و نیاز به دانش خاصی نیاز ندارد.
سیستم عامل ویندوز نرم افزارهای زیادی دارد که برای کاربران مفید است و استفاده از آن را لذت بخش کرده است.
مواردی که بیان کردیم، تنها چند مورد از مزایای سیستم عامل ویندوز است؛ در ادامه در این باره بیشتر توضیح می دهیم:
قابلیت اجرا در بین تمام کامپیوترها
سیستم عامل ویندوز بر روی تمامی رایانه ها و سیستم های خانگی و اداری می تواند نصب شود. فرق نمی کند که سیستم شما یک سیستم معمولی باشد یا پشرفته، در هر صورت می توانید با کمترین هزینه، سیستم عامل ویندوز را نصب کنید.
یادگیری و استفاده از ویندوز آسان است
از آن جایی که رابط کاربری ویندوز ساده است، به همین دلیل یادگیری و کار کردن با آن آسان است و نیاز به یادگیری های پیچیده ندارد و افراد مبتدی می توانند به راحتی کارهای روزانه و معمول خودشان را با آن انجام دهند.
معایب سیستم عامل ویندوز
مهمترین مسئله حریم خصوصی است. اگر کاربران در حین نصب ویندوز ۸ هوشیار نباشند، ممکن است در نهایت به بسیاری از برنامه های ویندوز ۸ دسترسی موقعیت مکانی را بدهند.
ممکن است عادت کردن به طرح بندی جدید برای برخی از کاربران کمی دشوار باشد.
برخی از برنامه ها و بازی ها هنوز با ویندوز ۸ سازگار نمی باشند.