دسته‌بندی نشده

جنس بدنه انواع موبایل

بدنه موبایل پلاستیکی

بدنه موبایل گوشی‌های با بدنه پلاستیکی علاوه بر این که هزینه تمام شده کمتری دارند، تنوع رنگی زیاد، مقاومت بسیار خوب و در عین حال آنتن‌دهی بهتر را برای گوشی به ارمغان می‌آورند. قطعا تنوع رنگی گوشی‌های با بدنه پلاستیکی را به هیچ وجه نمی‌توان در گوشی‌های با بدنه فلزی و شیشه‌ای دید. از طرفی بدنه پلاستیکی حس مصنوعی بودن را به کاربر می‌دهد. مشکل دیگر پلاستیک کثیف شدن و از نونواری افتادن آن پس مدتی استفاده از گوشی است.

مشخصات

وقتی به پلاستیک فکر می‌کنید چه چیزی به ذهنتان می‌آید؟ احتمالا همه چیز. بسیاری از ابزارها و وسایلی که در طول روز استفاده می‌کنیم از پلاستیک ساخته می‌شوند. علت این موضوع نیز ساده است. پلاستیک ارزان است، راحت شکل می‌گیرد و در همه رنگ و مدلی ساخته می‌شود؛ محکم یا نرم، براق یا مات، صاف یا خمیده و …. می‌توانید ببینید بحث به کجا می‌رود؟

از پرچمدار گرفته تا میان‌رده، برای مدت زیادی پلاستیک ماده اصلی سازنده بدنه گوشی‌های هوشمند بود. شاید گوشی‌های موفقی مانند LG G2 یا سامسونگ گلکسی S3 را به خاطر داشته باشید. پرچمداران سامسونگ تا عرضه گلکسی S5 به پلاستیک وفادار ماندند و پس از آن، گویا تمام بازار متحول شد.

ادامه مطلب

چه دلیلی برای استفاده از پلاستیک در بدنه گوشی وجود داشت و چه معایبی به دنبال آن آمد که امروزه گوشی‌های پلاستیکی کمتر و کمتر دیده می‌شوند؟ جواب این سوال را با این حقیقت که پلاستیک ارزان است و به راحتی شکل می‌گیرد آغاز می‌کنیم. این واقعیت به شرکت‌های تولید کننده کمک می‌کرد هزینه تولید را تا جای ممکن کاهش دهند؛ تا این که علاقه انسان‌ها به وسایل لوکس بیشتر و بیشتر شد.

حقیقت دیگر این است که لوازم ارزان، حس ارزان بودن می‌دهند. با وجود این که پلاستیک در مدل‌های مختلفی تولید می‌شود، تصور اکثریت از آن جنسی بی‌کیفیت است. اما همیشه اینطور نیست و برعکس گوشی‌های پلاستیکی می‌توانند مزایایی داشته باشند.

نکات مثبت بدنه موبایل پلاستیکی

  • استفاده از پلاستیک به کاهش هزینه‌ها برای شرکت تولید کننده منجر می‌شود. می‌پرسید این چه سودی برای ما دارد؟ خب، از آنجایی که کار کردن با پلاستیک راحت‌تر و در نهایت ارزان‌تر است، طراحان آزادی بیشتری در تولید دستگاه در شکل و رنگ دلخواهشان خواهند داشت بدون اینکه شاهد افزایش قیمت باشیم. همچنین، پلاستیک در رنگ‌بندی‌های متنوعی می‌آید. برند لومیا نوکیا را به یاد دارید؟
  • پلاستیک می‌تواند بسیار مقاوم باشد. به علاوه در صورت خم شدن یا ضربه دیدن، می‌تواند به شکل اول بازگردد. برای باری دیگر، برند لومیا نوکیا را به یاد دارید؟
  • استفاده از این جنس در بدنه گوشی یک مزیت دیگر نسبت به شیشه و فلز دارد؛ پلاستیک تداخلی با امواج رادیویی ندارد.

نقاط منفی

  • هر چند بخواهیم از بدنه پلاستیکی دفاع کنیم، آخر با این واقعیت مواجه هستیم که گوشی‌های پلاستیکی حس خوبی که شیشه یا فلز منتقل می‌کنند را ندارد.
  • پلاستیک مستعد رنگ گرفتن است. اگر مدت زیادی از یک قاب رنگی برای گوشی استفاده کنید، خصوصا در هوای مرطوب شمال یا جنوب کشور امکان رنگ گرفتن گوشی وجود دارد و به عنوان یک اصل کلی تمیز کردن بدنه گوشی پلاستیکی از بقیه مواد سخت‌تر می‌باشد.
  • گوشی‌های پلاستیکی می‌توانند ظاهر ارزانی داشته باشند. دقت کنید که ما نمی‌گوییم گوشی پلاستیکی با کیفیت وجود ندارد؛ اما واقعیت این است به ازای هر گوشی پلاستیکی خوش ساخت، چهار گوشی پلاستیکی ارزان و بی‌کیفیت موجود است.

بدنه شیشه‌ای

آیفون ۴ و نکسوس ۴ از جمله اولین گوشی‌هایی بودند که با بدنه‌های شیشه‌ای تولید شدند. ماهیت شیشه به گونه‌ای است که مشکل فلز را ندارد. امواج رادیویی به راحتی از آن عبور می‌کنند و مشکل آنتن دهی به این ترتیب رفع می‌شود. استفاده از شیشه در ساخت بدنه گوشی یک مزیت بسیار مهم دیگر نیز دارد که دو ماده دیگر از آن بی‌بهره هستند. در گوشی‌هایی که بدنه شیشه‌ای دارند می‌توان قابلیت شارژ وایرلس را گنجاند. یکی از دلایلی که کمپانی‌های تولید گوشی‌های هوشمند به تولید گوشی‌های با بدنه شیشه‌ای روی آوردند همین بهره‌مندی از شارژ وایرلس بود.

بیشتر بخوانیم

اما شیشه هم کاملا بدون اشکال نیست. اولین مشکل بدنه شیشه‌ای گوشی‌ها آن است که جای اثر انگشت به راحتی روی آن باقی می‌ماند و دائما باید با یک دستمال یا گوشه لباس خود لکه‌های اثر انگشت را از روی بدنه گوشی پاک کنید. مشکل دیگر آسیب پذیر بودن شیشه است. بدنه شیشه‌ای گوشی‌ها در مقابل ضربه بسیار ضعیف‌تر از بدنه‌های فلزی و پلاستیکی هستند. هرچند بدنه شیشه‌ای امکان طراحی زیبا و چشم‌نواز را فراهم می‌کند اما در اثر یک ضربه ناخواسته ممکن است تمام قاب پشتی گوشی دچار ترک خوردگی شود.

بیشتر بدانیم

یک مشکلی که وجود دارد؛ اینست که شیشه ارزان نیست. حداقل نسبت به پلاستیک ارزان نیست. البته بهتر است بگوییم شیشه خوب ارزان پیدا نمی‌شود. از هر شیشه‌ای نمی‌توان برای بدنه یک گوشی هوشمند به خصوص پرچمداران یا میان‌رده‌های باکیفیت استفاده کرد.

یکی از گزینه‌های رایج استفاده از شیشه‌های گوریلا گلس است که به قیمت دستگاه اضافه می‌کند. گزینه غیرمعقول‌تر اما بسیار لوکس یاقوت مصنوعی نیز وجود دارد که گران‌قیمت‌تر از موادی است که در استفاده روزانه می‌بینیم. اما در عوض نسبت به خش خوردگی با تقریب بسیار خوبی، مصون است. اپل روی یاقوت سرمایه‌گذاری کرده و باید ببینیم در آینده شاهد رواج یاقوت در بدنه گوشی خواهیم بود یا نه.

نقاط مثبت

  • شیشه با وجود چگال بودن، مشکلی با امواج رادیویی ایجاد نمی‌کند. سیگنال‌ها قوی خواهند بود و شارژ بی‌سیم نیز ممکن است.
  • این نوع بدنه‌ها به علت کم بودن رسانایی گرمایی شیشه، عموما در دست داغ نمی‌شوند و همانند فلزات حس سرمای خوشایندی در خود دارند.
  • خب، شیشه زیباست. به طراحی هم بستگی دارد؛ یک طراحی خوب می‌تواند با شیشه جادو کند. این نوع بدنه می‌درخشد و می‌تواند تصور خیس بودن را هم در ذهن ایجاد کند که تصویر جالبی است.

نقاط منفی بدنه موبایل شیشه ای

  • شیشه می‌شکند. مواد تولیدی شرکت Corning مقاومت بالاتری نسبت به شیشه‌های معمولی دارند. اما همیشه باید این را در نظر گرفت که بدنه گوشی‌های مدرن باید نازک باشد. و شیشه نازک حداقل در این زمان آنقدرها هم مقاوم نیست.
  • شیشه خش بر می‌دارد. فلز و پلاستیک هم همینطور، اما کمتر. شیشه‌ها در مدت زمان طولانی با برداشتن و گذاشتن روی سطوح هم خش بر می‌دارند.
  • شیشه لیز است. اگر دستتان خیس باشد که هیچ؛ نگاه داشتن ماهی در دست آسان‌تر نیست. اما حتی با دست خشک نیز شیشه از پلاستیک لیزتر خواهد بود.

بدنه فلزی

گوشی‌های با بدنه فلزی اما برخلاف گوشی‌های پلاستیکی حس بهتری از کیفیت را به کاربر منتقل می‌کنند. کسی که گوشی با بدنه فلزی در دست می‌گیرد ناخودآگاه حس می‌کند که با محصول با کیفیت‌تری طرف است. اما بدنه‌های فلزی هم مشکلات خاص خود را دارند. ماهیت فلز به گونه‌ای است که امواج رادیوی نمی‌توانند به راحتی از آن عبور کنند، در نتیجه اگر آنتن گیرنده گوشی‌ها پشت بدنه فلزی قرار بگیرد در دریافت امواج رادیویی با مشکل مواجه می‌شود. به همین دلیل تولیدکننده‌ها مجبور هستند در بخش‌هایی از بدنه‌ی فلزی گوشی، نوارهایی پلاستیکی را برای باز کردن مسیر امواج قرار دهند. استفاده از این بخش‌های پلاستیکی می‌تواند زیبایی گوشی و حتی مقاومت آن را کاهش دهد.

کمتر از یک دهه پیش، شرکت اپل گوشی iPhone 5 را با بدنه تمام فلزی عرضه کرد. دیری نگذشت و شرکت اچ‌تی‌سی بدنه تمام فلزی را با سری HTC One به اندروید‌ها آورد. از آن پس، فلز به استاندارد گوشی‌های باکیفیت تبدیل شد و تا مدت زیادی اینطور ماند. اما چه چیزی باعث شد توجه‌ها از گوشی‌های پلاستیکی و شیشه‌ای به فلزی معطوف شود؟

ادامه مطلب

خواسته یا ناخواسته دیدن آلومینیوم صیقل داده شده روی گوشی، تصور یک گوشی باکیفیت را تداعی می‌کند. در واقع گوشی‌های فلزی زیبا هستند و اغلب در ذهن خود زیبایی را با پریمیوم بودن برابر می‌گیریم. اما جدا از ظاهر خوش تراش و حس خوبی که فلز به دست القاء می‌کند، بدنه‌های فلزی ویژگی‌های خاص دیگری دارند و باید مزایا و معایب‌شان را تمایز دهیم.

نقاط مثبت بدنه موبایل فلزی

  • انتقال گرما: بدنه‌ی فلزی در انتقال گرما به هوا بسیار بهتر از پلاستیک عمل می‌کند.
  • فلز ظاهری جذب کننده دارد و به گوشی حس رده بالا بودن می‌دهد.
  • فلز مقاومت بالایی در برابر شکستگی دارد.

نقاط منفی

  • انتقال گرما: جالب است، ولی رسانایی گرمایی بالای فلزات را هم می‌توان مثبت خواند و هم منفی. از آنجایی که با گوشی‌های هوشمند سر و کار داریم، هنگام کار سنگین ممکن است محل قرارگیری تراشه بسیار گرم شود که دست را اذیت خواهد کرد.
  • فلزات چکش‌خوار هستند؛ بنابراین بدنه گوشی در طولانی‌مدت مستعد خوردگی و خم شدن خواهد بود. البته این مشکل با استفاده از یک کیس مناسب، حل شدنی است.
  • تداخل با امواج رادیویی: فلزات با امواج رادیویی یعنی خدمات سیم‌کارت، وای‌فای و بلوتوث تداخل دارند. این نوع گوشی‌ها عموما از شارژ بی‌سیم نیز پشتیبانی نمی‌کننرروذ زوذ زد و نیاز به خطوطی برای آنتن در بدنه خواهند داشت.

شما بگوییدکدام بدنه موبایل خوب است

با وجود تمام این ضعف و قوت‌ها، شما بگویید که دوست دارید بدنه گوشی شما از چه جنسی ساخته شده باشد؟ اگر مشکل آنتن دهی و شارژ وایرلس گوشی‌های با بدنه فلزی به گونه‌ای رفع شود، مثلا تنها در بخشی از قاب پشتی گوشی از شیشه استفاده شود و بقیه قاب فلزی بماند باز هم ترجیح می‌دهید گوشی با قاب تمام شیشه‌ای داشته باشید؟ نظر خود و تجربه استفاده از گوشی‌های مختلف با بدنه‌هایی از جنس‌های مختلف را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید