انواع سرامیک کف : کدام سرامیک برای کف منزل شما بهتر است؟
کف سازی از جمله اقدامات نهایی در ساخت ساختمانها است. در کف سازی بسته به نوع فضا از مصالح مختلفی میتوان استفاده کرد که پیشتر به مواردی از آنها پرداخته شد. سرامیک از جمله مصالحی است که در کف فضای داخلی ساختمان به کار برده میشود. انواع مختلفی از سرامیک وجود دارند که هر یک با ویژگیهای خاص خود برای فضایی ایده آل هستند. در این مطلب از ونوس استون هم قصد داریم که بهترین انواع سرامیک مناسب کف را معرفی کنیم.
پخش انواع سرامیک
انواع سرامیک مناسب کف از نظر جنس
مهمترین دستهبندی که از سرامیکها در بازار موجود است و مسلماً با آن برخورد خواهید داشت بر اساس جنس و مصالح سرامیکها است. بر همین اساس این مصالح کف سازی به دو نوع زیر دستهبندی میشوند.
- پرسلان
- غیر پرسلان
سرامیک پرسلان و غیر پرسلان
سرامیکهای پرسلان
این نوع از سرامیکها که چینی نیز خوانده میشوند بهترین و باکیفیتترین نوع سرامیک موجود در بازار، البته از نظر جنس هستند. این نوع از سرامیکها اگرچه در ابتدا از نظر هزینه گرانتر تمام خواهند داشت اما نباید فراموش کرد که به دلیل نحوه ساخت (اکسیدی) و مواد به کار رفته در آن از مقاومت و ماندگاری بسیار بالایی برخوردار هستند و میتوانند در دراز مدت این هزینه بالاتر را توجیه و جبران کنند و حتی ارزانتر از سایر انواع سرامیک تمام شوند. سرامیکها پرسلانی نیز به انواع زیر تقسیمبندی میشوند.
انواع موزاییک پرسلان
- سرامیک پرسلانی لعابدار که بسیار به سرامیکهای غیرپرسلان لعابدار شبیه است و تشخیص آنها از یکدیگر سخت است. یک لایه لعاب با ضخامت بسیار کم روی بدنه سرامیک قرار گرفته است.
- سرامیک پرسلانی بدون لعاب که فاقد هر گونه لعاب بوده و سطح آن نیز کاملاً مات است.
- سرامیک پرسلانی پولیش شده که به مانند نوع قبلی فاقد هر گونه لعاب بوده اما به واسطه پرداختهایی که روی سطح آن صورت گرفته دارای سطح کاملاً براق است.
- سرامیک پرسلانی دو لایه که متشکل از یک لایه بدنه سرامیک و یک لایه لعاب ضخیم است.
- سرامیک پرسلانی بافت دار که سطح این انواع از سرامیک مناسب کف دارای طرحهای مشابه با سنگهای طبیعی هستند.
سرامیکهای غیر پرسلان
این نوع از سرامیک مناسب کف که تحت عنوان سرامیکهای معمولی نیز خوانده میشوند از نظر ظاهری بسیار شبیه به انواع پرسلان هستند. گاهی نیز در بازار ایران این نوع تحت عنوان سرامیک و نوع دیگر تحت عنوان پرسلان خطاب میشوند.
نکته حائز اهمیت این است که این دو نوع از سرامیکهای مناسب کف بسیار به هم شبیه هستند و اگر بگوییم تفاوت عمده فقط نام آنها است، پر بیراه هم نگفتهایم اما بیایید از حق نگذریم. سرامیکهای معمولی به دلیل نحوه ساخت از تراکم کمتری برخوردار هستند و به همین دلیل جذب رطوبت بیشتر و مقاومت کمتری در برابر فشار و ضربه دارند.
پخش انواع سرامیک
انواع سرامیک بر اساس درجه سختی
همانطور که در بالا نیز عنوان شد سرامیکها از نظر جنس تفاوت عمدهای با یکدیگر ندارند. تفاوتهای عمده بیشتر به استفاده از خاکهای رس تمیزتر و تصفیه شده در ساخت آنها مربوط میشود که به سرامیکهای سختتر و مقاومتر منتهی خواهد شد. انواع سرامیکهای مناسب کف بر اساس سختی ردهبندی شدهاند که به شرح زیر است.
- سرامیک با درجه سختی ۱ که با توجه به مقاومت پایین آن برای مکانهای کم رفت و آمدی مانند حمام مناسب است و استفاده از این انواع سرامیک کف در اتاقها و پذیرایی اصلاً مناسب نیست.
- سرامیک با درجه سختی ۲ که برای استفاده در فضاهای داخلی با احتمال سایش کم مناسب هستند پس چندان مناسب راه پلهها یا مناطقی که امکان تماس با مواد سایندهای مانند شن و ماسه وجود دارد نخواهد بود.
- سرامیک با درجه سختی ۳ که این انواع از سرامیکهای مناسب کف را میتوان با اطمینان خاطر در بیشتر فضاهای خانگی و تجاری کوچک و کم ترافیک تر به کار برد اما برای فضاهایی که در معرض ترافیک شدید هستند چندان ایده آل نیستند.
- سرامیک با درجه سختی ۴ که مقاومت و دوام بسیار بالایی دارند میتوان آن را در هر فضایی به عنوان یکی از انواع سرامیک مناسب کف به کار برد.
- سرامیک با درجه سختی ۵ که از بالاترین مقاومت ممکن برخوردار هستند و محدودیتی در استفاده از آنها وجود ندارد. وزن سنگینتر و هزینه بالاتر از معایب مربوط به سختیهای بالا هستند.
انواع سنگ مصنوعی ونوس استون
انواع سرامیک مناسب کف بر اساس بافت ظاهری
آن چه که از سرامیکها در جلوی دید قرار میگیرد بافت سطحی و ظاهر آنها است و به همین دلیل باید از بافت مناسب با توجه به کاربری و فضای مورد استفاده دقت کرد. از طرفی نیز نوع بافت سطحی رابطه مستقیمی با میزان جذب آب و متعاقباً مقاومت و دوام انواع سرامیک مناسب کف دارد. از اصلیترین بافتهای انواع سرامیک میتوان به چند مورد زیر اشاره کرد.
بافت براق
استفاده از سرامیکهای با بافت براق با مزایا و معایبی همراه است. اول از همه این انواع از سرامیک که بسیار مناسب استفاده در کف در بخشهای مختلف خانهها هستند یک فضای لوکس و زیبا ایجاد میکنند اما از طرفی هم در صورت لکه دار شدن خیلی به چشم میآید و به نگهداری و نظافت بیشتری نیاز پیدا خواهند کرد.
بافت مات
سرامیکهای دارای بافت مات نور کمتری را به خود جذب میکنند و به همین دلیل آلودگیها از جمله گرد و غبار و لکهها را کمتر نشان میدهند اما از طرفی هم از نظر جنبه زیباشناختی استفاده از این انواع سرامیک در برخی از فضاهای به ویژه در مقیاس بزرگ چندان مناسب نخواهد بود یک فضای خشک و بی روح را شکل خواهد داد.
سرامیک مات و براق
انواع سرامیک مناسب کف بر اساس اندازه
تا الآن همه میدانیم که سرامیکها محصولاتی غیرطبیعی هستند که به طریق مصنوعی توسط دست بشر ساخته میشوند. از این رو قدرت سفارشیسازی در آنها بالا است. تولید انواع سرامیکها به اندازه و ابعاد خاصی محدود نمیشود. به طور کلی، ابعاد زیر از انواع سرامیکهای مناسب کف در بازار ایران در دسترس هستند.
- ۲۰ در ۲۰ سانتیمتر
- ۲۵ در ۲۵ سانتیمتر
- ۳۰ در ۳۰ سانتیمتر
- ۳۰ در ۶۰ سانتیمتر
- ۳۰ در ۹۰ سانتیمتر
- ۴۰ در ۴۰ سانتیمتر
- ۴۰ در ۸۰ سانتیمتر
- ۴۰ در ۱۰۰ سانتیمتر
- ۵۰ در ۵۰ سانتیمتر
- ۶۰ در ۶۰ سانتیمتر
- ۶۰ در ۱۲۰ سانتیمتر
- ۸۰ در ۸۰ سانتیمتر
انواع سرامیک مناسب کف بر اساس طرح
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شده سرامیکها به طریق مصنوعی ساخته میشوند و همین موضوع امکان سفارشیسازی در آن را بالا میبرد. سرامیکها با توجه به گسترش نیازها در طرحهای مختلفی به بازار عرضه شدهاند که از طرحهای مناسب برای استفاده در کف میتوان به چند مورد زیر اشاره کرد.
- طرح تراورتن
- طرح چوب
- طرح بازالت
- طرح اقیانوس
- طرح پارکت
- طرح گرانیت
- طرح آجر
- طرح مرمر
انواع سرامیک
سخن آخر
برای کف کاری فضاهای مختلف یک ساختمان بازه انتخابی بسیار گسترده یا پیش رو خواهید داشت. سرامیک از بهترین مصالح مناسب برای کف بر حس ویژگیهای ساختاری و زیباشناختی است. انواع مختلفی از سرامیکها در بازار در دسترس هستند که وجه مشترک همه آن مقاومت و دوام بالا است.
در انتخاب نوع سرامیک مورد استفاده باید به نوعِ فضا توجه ویژه شود. دستهبندی دیگری که در بازار ایران وجود دارد به کیفیت محصول تولید شده مربوط میشود. سرامیکها بعد از بیرون آمدن از کوره بر اساس کیفیت به درجههای ۱ تا ۳ دستهبندی میشوند.