انواع دزد گیر

انواع حسگر دزدگیر اماکن

دزدگیر اماکن

انواع حسگر دزدگیر اماکن

سوییچ های آب بندی شده

انواع حسگر دزدگیر اماکن این نوع از حسگرها، جزو رایج ترین نوع از حسگرهای دو قطعه ای هستند.حسگراین حسگرها مجهز به یک سوییچ رشته ای رسانا هستندکه در اثر میدان مغناطیسی عمل می کند.

این سوییچ در اثر نزدیک و دور شدن به قطعه دوم که مجهز به آهنرباست، باز و یا بسته می شود. این طرز عملکرد، در همراهی با جریان برق (اغلب 12 ولت) باعث می شود تا پنل دزدگیر اماکن، به راحتی کار خود را انجام دهد.

این نوع از سنسورهای دزدگیر اماکن، بسیار پرطرفدار هستند و هم بصورت بی سیم و هم به شکل با سیم در بازار عرضه می شوند.

 

ردیاب های مادون قرمز انفعالی

حسگرهای مادون قرمز انفعالی (Passive infrared detectors) از رایج ترین نوع سنسورهادر ساختمان های کوچک تجاری و خانگی به حساب می آیند.این نوع از سنسورها قیمت مناسب و عملکرد قابل اعتمادی دارند.

اصطلاح انفعالی به این علت استفاده می شود که حسگر،از خود، انرژی و یا اشعه ای ایجاد نمی کندو تنها از طریق ردیابی حرارتی اشیای اطراف عمل می کند.این نوع از حسگرها که حسگر PIR نیز نامیده می شوند، توانایی تشخیص حرکتی را ندارند؛بلکه اساس کار آن ها تغییر ناگهانی دما در نقطه مورد نظر می باشد. زمانی که یک فرد مزاحم، از جلوی سنسور عبور می کند،دما به صورت ناگهانی از درجه حرارت محیط تا درجه حرارت بدن انسان افزایش می یابد. این تغییر سریع، باعث شناسایی عامل مزاحم توسط ردیاب مادون قرمز انفعالی خواهد شد.حسگرهای PIR بر روی سقف و یا دیوار نصب می شوند و میدان دید مختلفی دارند.

میدان دید این حسگرها می تواند تا 360 درجه نیز برسد.این سنسورها علاوه بر مدار دزدگیر اماکن، باید به یک منبع تغذیه نیز متصل شوند.انواع حسگر دزدگیر اماکن

ردیاب های فروصوت

اساس کار ردیاب های فروصوت، شناسایی امواج صوتی با فرکانس کمتر از 20 هرتز می باشد.

این دامنه از فرکانس امواج صوتی، توسط گوش انسان قابل شنیدن نیست.فوران های آتشفشانی، زلزله، باز و بسته کردن درب ها و پنجره ها از جمله عواملی هستندکه منجر به تولید امواج صوتی فروصوت می شود. این امواج می توانند مسافت چند صد کیلومتر را طی کنند.یک سیستم کامل شناسایی فروصوت، شامل اجزای زیر است:بلندگو (سنسور مادون قرمز) به عنوان ورودی میکروفون،فیلتر فرکانسی، مبدل آنالوگ به دیجیتال و یک MCU که سیگنال های ورودی را آنالیز می کند.

 ادامه مطلب انواع حسگر دزدگیر اماکن

وقتی که سارق یا فرد متفرقه بخواهد وارد یک ساختمان شود، در را باز و بسته می کند تا از باز یا قفل بودن آن اطلاع پیدا کند، در را فشار می دهد و از اشیای نوک تیز برای باز کردن قفل استفاده می کند.در اثر این فعالیت ها، امواجی با فرکانس پایین تولید و منتشر می شوند.فعالیت هایی از این قبیل به سرعت و قبل از ورود سارق به داخل ساختمان،توسط ردیاب های فروصوت شناسایی می شوند.حساسیت این سنسورها بر اساس اندازه ساختمان و حضور یا عدم حضور حیوانات خانگی، قابل تغییر است.

انواع حسگر دزدگیر اماکن ردیاب های اولتراسونیک

این ردیاب ها امواجی با فرکانس 15 تا 75 کیلوهرتز را تولید می کنندکه در محدوده شنوایی انسان ها نیست. اساس کار ردیاب اولتراسونیک، پدیده دوپلر استکه یکی از قوانین فیزیک می باشد. از توضیح پدیده دوپلر به منظور اختصار بیشتر، صرف نظر می کنیم. در حالت کلی، جسم در حال حرکت، فرکانس ارسالی از ردیاب اولتراسونیک را تغییر می دهد و در نتیجه آن، دزدگیر اماکن فعال می شود.

سنسور اولتراسونیک، امواج را در منطقه تحت پوشش پخش می کند.این امواج توسط اجسام سخت مثل در، دیوار و سقف منعکس می شوند و توسط گیرنده، دریافت می شوند.در مقابل، اجسام نرم تر، مقداری از انرژی این امواج را جذب می کنند.در یک منطقه مشخص، میزان انرژی ارسالی و دریافتی حسگر، در یک میزان مشخص تنظیم می شود.

زمانی که یک شخص یا شی به حسگر اولتراسونیک نزدیک و یا از آن دور شود، پدیده دوپلر اتفاق می افتدو دزدگیر اماکن هشدار می دهد. این تکنولوژی تقریبا منسوخ شده است و کارشناسان از آن استفاده نمی کنند.

ردیاب های ریزموج (مایکروویو)

انواع حسگر دزدگیر اماکن این دستگاه، ریزموج یا همان مایکروویوها را ارسال می کندو هرگونه کاهش را در شدت پرتو، توسط دستگاه گیرنده ثبت می کند.این ردیاب ها هم برای محیط داخلی و هم برای فضای بیرونی ساختمان، قابل استفاده هستند.به منظور کاهش هشدارهای کاذب، این ردیاب با یک سنسور PIR یا Dual Tec ترکیب می شود.اساس کار این ردیاب ها نیز پدیده دوپلر است و در اثر تغییر در انرژی امواج دریافتی،هشدار دزدگیر اماکن فعال می شود.

ردیاب های دود، حرارت و کربن مونوکسید

اکثر سیستم های دزدگیر اماکن مجهز به سیستم تشخیص دود/حرارت و کربن مونوکسید هستند.

این ردیاب ها بصورت 24 ساعته فعال هستند.حسگرهای دود و حرارت، از روش های مختلفی برای شناسایی خطر آتش سوزی استفاده می کنند.حسگر کربن مونوکسید نیز از مسمومیت با این گاز پیشگیری می کند.سنسورهای قدیمی دود، یونی بودند، بین دوصفحه فلزی جریان الکتریکی ایجاد می کردند و در اثر ورود دود به محفظه، سیستم هشدار را فعال می کردند.

نکته مهم انواع حسگر دزدگیر اماکن

آتش سوزی های سریع مثل آتش سوزی اجاق گاز، کاغذ و مایعات قابل اشتعالفورا توسط این حسگرهای یونی تشخیص داده می شوند.نوع مدرن تر و امن تر حسگرهای دود و حرارت، سنسور فوتوالکتریک است.یک منبع نورانی که داخل سنسور الکتریکی حساس به نور قرار گرفته، پایه کار این نوع از ردیاب هاست.مسیر عبور نور در حالت طبیعی، مستقیم است. وقتی دود وارد محفظه می شود،نور را پراکنده می کند و در این زمان است که سنسور هشدار دزدگیر اماکن فعال می شود.حسگرهای فوتوالکتریک معمولا در مراحل اولیه و قبل از این که شعله های آتش زیاد شوند،آن را تشخیص می دهند.

 ردیاب های حرکتی انواع حسگر دزدگیر اماکن

سنسورهای حرکتی از تکنولوژی های متفاوتی به منظور تشخیص حرکت استفاده می کنند. از جمله این تکنولوژی ها می توان به سیستم مادون قرمز، اولتراسونیک، ارتعاشی و…اشاره کرد.

تکنولوژی دوگانه یا Dual technology دو یا چند سیستم حسگر را با هم ترکیب می کند تا جلوی هشدارهای کاذب گرفته شود. ردیاب های حرکتی جزو جدانشدنی دزدگیر اماکن هستند و می توانند فضای گسترده ای را تحت پوشش قرار دهند.

ردیاب های شکستن شیشه

حسگرهای شکستن شیشه به منظور حفاظت قسمت ورودی ساختمان ها به کار می روند. این سنسورها در نزدیکی محل نصب شیشه ها قرار داده می شوند و صدای ناشی از شکستن شیشه را تشخیص می دهند.سته به نوع شیشه و پوشش پلاستیکی درون آن، فرکانس امواج منتشر شده ناشی از شکستن شیشه بین 3 تا 5 کیلوهرتز است.ردیاب های شکستن شیشه، به محض تشخیص این صدا، دزدگیر اماکن را به صدا در می آورند.

انواع دیگری از دزدگیرها

همچون دزدگیر لباس هم وجود دارد که شکل کار آنها به کلی متفاوت است.دزدگیر لباس یا گیت‌ های فروشگاهی هوشمند، گیت هایی هستند که در خروجی یک فروشگاه نصب می شوندو نسبت به خروج غیر قانونی کالا که تگ یا برچسب مربوطه غیرفعال نشده اند، حساسند.سیستم های بی سیم(وایرلس)، با سیم و هیبریدیسیگنال خروجی از سنسور باید از طریق باسیم و یا بدون سیم به واحد کنترلی برسد.

سیستم های باسیم

برای شرایطی مناسب هستند که حسگر نیاز به منبع تغذیه بیرونی داشته باشد؛از جمله این حسگرها می توان  PIR ها و سنسور دود را نام برد.اگر سیم کشی به درستی انجام گیرد، سیستم باسیم امکان تخریب و یا هک شدن را ندارد.سیستم های بدون سیم، برای حالتی که نیاز به منبع تغذیه بیرونی وجود ندارد، مناسب هستند.هزینه نصب این سیستم ها کمتر است ولی اگر از باتری ها به خوبی نگهداری نشود، عملکرد قابل اطمینانی نخواهند داشت.

دیدگاهتان را بنویسید